Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I eftermiddags

Slåss med ingen utom mig själv
Motståndet till frestelen att se om
Det finns något bakom mina tankar

Tänk detta hemliga liv där vi inte
Visar sättet vi ligger till med
Strålar in i hennes ögon
Att jag vill öppna dom
För mitt sätt

\'Ack att kunna öppna himmel och jord
hennes tårar, hennes händer
och hur hårt jag ej tar i
faller hon, min älskade, ifrån igen
Men öppna ögon möter hon mig
och det är min död\'

Fall på
Mina känslor är förhastade
För tidigt utkastade
För ordning
Så fall på

\'Om det ändå inte kändes så här
Om jag tittar upp och inte har något
som skall läras mig\'

\'Om jag hade vågat
eller varit mig själv
och hur skall jag vara mig själv
nu
nu är allt förbi
Känn på mig
jag hade inga tankar
Vi offrar alla något
Jag offrade en solig eftermiddag
för att sitta här\'

Men när jag ser klart
Ser jag klart
Och då finns inga
bekymmer
Då är bekymmer ett skitord
som fylls endast av det jag just gjorde

Nu är jag glad igen
Jag ska inte misslyckas för min egen skull




Fri vers av Beng-tze
Läst 589 gånger
Publicerad 2005-11-28 15:55



Bookmark and Share


    Beng-tze
Själv tyckte jag den var för svår och inte alltid korrekt uttryckt. Allt som allt
är det en dikt som manar till begrundelse, men som inte förlöser den baby
som vi alla är del av.
2005-11-28

  abbe nilsson
Oj, vad jag tycker om den!
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Beng-tze