Musik: Larz Gustafsson

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musik: Larz Gustafsson




VÅRA SOVJETER

med blossande kinder

vi bygger en värld

för sara och johnny och peter

med stjärnor i blicken

och dragna svärd

det brinner i våra sovjeter

 

från smedjan hörs blytunga

hammarslag

och sånger far fram som kometer

vi bygger oss fram mot en helt ny dag

det brinner i våra sovjeter

 

av var och en efter

förmågan ni fått

det ropar vi ut som profeter

åt var och en efter behov

blir er lott

det brinner i våra sovjeter

 

trötta men lyckliga

går vi till sängs

murare, smeder, poeter

vi svetsades samman

och blev överens

av elden i våra sovjeter

 

 

LARZ GUSTAFSSON    22/10 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 572 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-22 17:23



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Man kan riktigt höra "blytunga hammarslag" och det finns en taktfull puls igenom denna dikt.
2010-10-23

  Robert W
sovjet är ett vackert ord
2010-10-22

  anits VIP
Vackra rader
2010-10-22

  Måna N. Berger
En vacker dröm, som kanske kan smidas stark och verklig en dag.
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP