Vi som är oattraktiva får inte ha behov.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi som är oattraktiva får inte ha behov.




ÄRLIGHETEN SOM HOTBILD

det är sjukt att ha behov

det är fel att ha preferenser

man betraktas som en bov

en som överskrider gränser

om man i sin poesi

valt att skildra det man känner

när det kryper i ens kropp

och när lustans låga bränner

eller är det bara mig

som man vill censurbelägga

för att jag har råkat se

det som skapats för att egga?

är det för att jag är jag

för att jag ej är nån annan

nån som sprider välbehag?

* pausar och tar mig för pannan *

många skriver om sin lust

varför valdes jag ur högen?

vill man bara gå en dust

med en galning oförmögen

att bli sexobjekt som de

vackra män man redan godkänt?

jag blir ingalunda knäckt

fastän ditt motiv är okänt

denna frihet har jag fått

den är stark och oumbärlig

den är också utan mått

och besvärlig och konstnärlig

vissa tolererar den

någon känner sig förnärmad

kanske nån med skygglappar

som är tämligen avskärmad

 

 

LARZ GUSTAFSSON   23/10 2010

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-23 18:08



Bookmark and Share


  Line W
Bravo!
2010-10-26

  anits VIP
Mycket bra skrivet alla har rätt att skriva
om vad det är upp till en själv att skriva
kan varaviktigt många gånger skriva som
känner det är vi många som gör och alla
har vi precis samma rätt att göra det
2010-10-24

  Mats Henricson
Rakt, modigt och ärligt, inga krusiduller, dessutom med sedvanlig ackuratess ! Bokmärkes !
2010-10-24

  mare VIP
Konsten är fri...skriv på...alla människor har behov..
2010-10-24

  Elaine.S VIP
Man känner det man känner när man ser det man ser, vill man skriva om det så gör man det. Andra kan tycka vad de vill, de äger samma frihet att skriva om det som berör dem...
2010-10-23

  Måna N. Berger
Att känna och att uttrycka vad man känner är en mänsklig fri- och rättighet, som ingen kan sätta sig till doms över, tycker jag!
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP