Ännu en kär och älskad vän och kamrat har lämnat jordelivet. Jag lyser frid över hans minne.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en kär och älskad vän och kamrat har lämnat jordelivet. Jag lyser frid över hans minne.




MATS ERIKSSON IN MEMORIAN

en man i brand på mynttorget

stod pall fast regnet föll

förkunnade befrielse

för allt vad tygen höll

han var min vän och min kamrat

från illrött sjuttiotal

nu har han lämnat jordelivets

hårda kamp och kval

på sjuttiotalet slogs vi för

marxismens ideal

vi delade ut valsedlar

när det var tid för val

vi stod på barrikaderna

med flygblad och ny dag

och han stod främst vid fronten

i vårt vardagliga slag

mats eriksson har lämnat oss

men minnena finns kvar

av mannen med en lidelse

att säga som det var

att aldrig kompromissa

med idén han trodde på

höll inte alltid med honom

höll av honom ändå

 

LARZ GUSTAFSSON 1/11 2010

 

 

 http://www.youtube.com/watch?v=ZyKZ10l8I9A&feature=related

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-01 21:18



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerade rader om din väns bortgång..
2010-11-02

  anits VIP
Fint skrivit om en vän, beklagar
din förlust
2010-11-02

  Elaine.S VIP
Så fint skrivet, till en vän, om en vän, för vänskapen och vad den burit med sig.
2010-11-01

  Måna N. Berger
Det känns tomt när gamla vänner går bort. Jag beklagar din förlust.
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP