Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en juldikt från förra lucia, när jag och en vän skulle läsa en juledikt... blev inte denna, för rimmen är aningen nödsamma ibland... men, den är värd lite cred.... kanske.


Gandalf röd

I tider som dessa utan pengar, makt och lycka,
ska vi aldrig sluta trycka,
märken, kläder och press, vilken satans stress,
in med din läxa, döda en häxa,
vad har jag någonsin gjort skolan för att förtjäna detta liv?
Snälla, snitta upp mig med en rostig trubbig kniv!
Alla lögner som lärarna till oss säger, om politik, religion och andra grejer.
Ge mig en kväll, ge mig en helg,
så ska jag säga dig ett sanningens ord,
Det var inte djävulen som uppfann mord. det var Gandalf!
Men nu när lovet, sakta närmar sig,
så vill jag säga orden till dig,
orden av lycka,
orden som alla tror sig tycka, men bara jag ärligt kan säga,
Jag må vara satans ful, men jag önskar er alla en riktigt god JUL!




Bunden vers (Rim) av Jupiter
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-05 01:45



Bookmark and Share


  Blake
Jo, nödrim är här väl en del, men jag tycker den var tjusig som typ julklappsrim eller nåt! Man blir glad av den om inte annat. Sen kunde man säkert strukturera upp den lite mer med versmått och sånt. Så man får den mer flytande.
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Jupiter