Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SYSTEMATISK TORTYR

det mesta har väl skrivits

det mesta har väl sagts

vad återstår att göra

när sista kortet lagts?

när stormen har bedarrat

vill ingen söka skydd

då lyfter hon och svävar

i knivskarp stjärnglans prydd

 

när öknen odlats upp

söker ingen en oas

man finner något nytt där

man lägger sin emfas

här har du din idé

om din fulländade dag

sitt hemma med ditt té

där behövs ju inte jag

 

 

vem frågar efter narren

när döden sänds direkt?

vem plockar fram gitarren

och spelar glatt och käckt?

står ensam med min fackla

vid sidan av ert tåg

jag hör hur alla kacklar

jag kör min monolog

 

 

LARZ GUSTAFSSON 6/11 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-06 17:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet och tankeväckande
2010-11-07

    ej medlem längre
Med de sista fyra raderna i minne, finns det nog fler ensamma facklor bredvid detta tåg! Tolkar jag och släcker min egen i morgonljuset!
2010-11-07

    ej medlem längre
jättebra!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP