Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckning från kanten: heby

 




molnrullen kavlar - destination gotland ställer in

 

 

 

 

 

inlands, uppåt

 

färdas norrut över strängnäs höga
feminint böjda båges bro, med många par slanka vita vader
försvinnande - ner i nattsvartet

en gång höll frälsta läger på en ö i mälaren
nära stan - vi var inte välkoma, men det kändes okej

ändå
vi valde att utforska arnö den gången

istället
det var sensommar men inte höst

-

hjulstabrons trubbiga nedsaktade femtio
bromsar strömmarna - braxen står tätt
intill fundamenten

inom synhåll från farleden häckar ett par havsörnar
det har lotsen berättat

fast inte ikväll - vad gör de ikväll, alla örnar

-

ted ströms vintersaga på radiokanalen
som hoppat igång nu

från nittonhundraåttiofyra då
var jag tolv år

jag låter henne, den tjejen, knyta
dagens omslutningsband




Prosa av wayward - taiga
Läst 273 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-09 00:42



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
"mommas krog i kiruna": jo man tackar.
2010-11-09

  Tobias Hedlund
ååååh så fin! :)

"Vemodet... rullar in..."
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga