Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skriver om det här ibland för det är en sorts farsot som man inte kan se något slut på och som man behöver lyfta fram på olika sätt för att medvetandegöra att det inte annat än kan fördömas.


Jag blir så upprörd av våldtäkt...




...att det känns som om jag skall kräkas. Bara att höra talas om det gång på gång, alldeles oavsett om det är en flicka, en kvinna, en pojke eller en man som blivit missbrukad på det viset. Jag tycker det är nästan värre än dråp.

För är man död så känner man inte längre något men våldtäkt får man leva med resten av livet och den som straffas är den som varit med om att bli utsatt för detta fruktansvärda övergrepp.

Det finns även andra övergrepp som exempelvis grov misshandel och även i de fallen får den misshandlade leva med minnet av det som hände och straffas på så sätt livet ut.

Att utsättas för övergrepp är liksom med ångest, det känns som inbrott i själen. Någon har varit där och förstört en del av ens allra mest personliga och privata och det går ju inte att tvätta bort som när man är smutsig och duschar av sig smutsen.

Det finns så mycket att säga om övergrepp. Det som kan vara svårt att skriva om är de som begår övergrepp, om varför de begår dessa brott och vad man kan göra för att förebygga att människor förgår sig mot varandra.

Förebyggande krafter är bra krafter. Men det är ett arbete som måste fortgå för all framtid, det arbetet kan aldrig läggas ner. Man måste fortsätta att prata om vad det sätter för spår i människor och vad man kan göra för att ta hand om detta.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-09 22:58



Bookmark and Share


  ULJO
Våldtäkt borde bestraffas på samma sätt mord, nämligen livstids fängelse.
2010-11-11

  queenia
ja..

brott mot själen... kroppen..

men i lagens mening så är straffsatserna billiga.. men

brott mot egendom.. oh yeah. där skall det nitas, sättas på plats


ibland har jag funderat på om

lagråden, juristerna, polisbefälen.. ja.. alla som har makt att påverka juridiken och vägen från brott till straff - om dessa män o kvinnor

är med och fostrar morgondagens glädjeflickor och pojkar..



tack för din starka text.. och vi får aldrig glömma att våld utförd av kvinnor mot män.. ger minst lika stora sår för livet..
om inte värre.. för här handlar det om sårad manlighet också..
nej.. jag var inte spetsfyndigt sarkastisk.. bara sann..
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP