Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patent på kärlek

Alla religioner och ideologier
blir gudomliga komedier
när de skapar incitament för att ta patent
på kärleken och dess drömmerier
med påföljande tragedier.

Förvägrad glädje är förminskad glädje
Och villkorlig kärlek, är som en eld utan syre
Kärleken är sanning, men ingen kan äga den.
Den går bara att uppleva.

Så hur kan man omsätta detta ord i handling.
Hur kan något så ogreppbart, leda till förvandling?
Försök inte med tanken erinra dig
för sanningen finns inom dig.

Hjärnan kommunicerar med egot
och själen med din känsla.
Den första skärmar av dig
med den andra kan du pensla
ett himmelrike bortom fantasin.




Fri vers av Robert Almgren VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2010-11-11 07:14



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Oh ja....du sätter ord på det som är så svårt att beskriva med ord. Skickligt.
2010-11-27

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt skrivet!
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Robert Almgren
Robert Almgren VIP