Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DESPOTEN

när blir despoten belåten?

vem måste bli undersåten?

när blir despoten förlåten?

finns det en ände på gråten?

finns det en själ bakom plåten?

vem är kaptenen på båten?

vem ska förbli åderlåten?

en maktkamp föder despoten

vem ligger bakom försåten?

vem gömmer sig bakom bråten?

den som är helöverlåten

kan aldrig vara despoten

 

LARZ GUSTAFSSON 11/11 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-11 15:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Detta handlar emellertid om maktkamp i ett hem, inte om någon här på poeter.se.
Tack i alla fall för din kommentar.
2010-11-11

  Mats Henricson
Intressant dikt i dessa dagar av "kvalitetsdiskussioner" ! Men det kanske inte har ett dugg med denna kvasidebatt att göra ?! Hursomhelst, du har,återigen, lyckats ! Samma bländande "rimperfektion" som alltid ! Bokmärker !
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP