Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STANNAR UPP FÖRUNDRAD

jag stiger ut i en främmande värld

hur har jag hamnat här?

en harlekin kastar pärlor för svin

för han är mångmiljardär

jag lyfts mot skyn i ett flöde av ljus

men stannar i vårt hus

trots allt betryck finns det glädje och fröjd

ett heligt lyckobrusrus

 

 

framtiden blir ett triumftåg i guld

som vilar i Guds hand

jag jublar salig och frigjord från skuld

löst i de levandes land

att inte missbruka nåden jag fått

det är mitt axiom

det här är min militanta bojkott

av stadens skrattande gnom

 

 

ett gnistregn faller från Skaparens tron

när gåvor delas ut

vi permanentar vår revolution

och den kan aldrig ta slut

en lovsångsdans på hebreiskors vis

jag hör en tamburin

mitt i fövrirringens farliga kris

förvandlas vatten till vin

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   12/11 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-13 08:24



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket vacker dikt att
ta till sitt hjärta
2010-11-13

  Michaela Dutius
En underbar dikt som lyfter tanken och ger luft under vingarna
2010-11-13

  mare VIP
Applåder !!
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP