Jag lägger mer emotionella än politiska aspekter på detta.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lägger mer emotionella än politiska aspekter på detta.




BARA ÄRLIG

folkhemmet hägrar i det förflutna

minnen av tryggheten då

inga förskjutna och uteslutna

innan nationen blev blå

blå är en kall färg men varm är den röda

längtan är hopplös och dum

var finns nu lönen för kämparnas möda?

skräckfilm tar över mitt rum

 

landsfadern tage rodde med chrustjov

hyland var landsfader två

med mjölk och honung i blicken

innan nationen blev blå

då fanns det arbete, plats fanns

i det där välmåendet

mamma, jag längtar tillbaka

tanken går till folkhemmet

 

LARZ GUSTAFSSON 13/11 2010

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-13 21:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Japp, det var bättre förr...
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP