Mannnen som skriver vad som faller honom in slår till igen. jag väntar mig inget förbarmande och ger heller inget.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannnen som skriver vad som faller honom in slår till igen. jag väntar mig inget förbarmande och ger heller inget.




MITT SEXTIOTAL

tillbaka till korkmattan

men inte till vietnam

till barnen i bullerbyn

men inte skolårsskam

tillbaka till epa men

biafra glömmer vi

ett solstrålesextiotal

och vår nostalgi

 

tillbaka till jämlikhet

och solidaritet

när framtiden lyste svagt

med sin avlägsenhet

men glöm svarta pantrarna

och inmarschen i prag

korea var delat

men nu tog man nya tag

 

tillbaka till beatles

och till kersti adams ray

till hövolmsfrisyrer

eartha kitt och git gay

det byggdes berlinmur

algeriet blev fritt

det sextiotal jag brukar

kalla för mitt

 

jag ser mig tillbaka

fast jag vet det är fel

jag saknar idyllen

och jag drömmer en del

tillbaka till barnaårens

ombonade

då faromomenten

var som borttonade

LARZ GUSTAFSSON 14/11 2010

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-14 19:56



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Härliga sextiotal.....jag hade hövolmsfrisyr.
Bardotrutig klänning stärkta underkjolar.
Stilettklackar på skorna... allt var så coolt för det mesta.
2010-11-17

  anits VIP
En text som väcker många minnen, mycket bra skrivet
tycker mycket om den här
2010-11-15

  mare VIP
Bra skriven dikt
2010-11-15

  Elaine.S VIP
Du väcker minnen, instämmer alldeles speciellt i den sista delen
2010-11-14

  queenia
ljuva barndom och ungdom.. det trodde man kanske inte då det begav sig.. du landar bra i dina minnen..
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP