Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning

Det är gryningstidigt i granskogen
kådtung och fuktig mossdimma
blanka speglande droppar
sakta glider nedför löven
ett knackande eko från
hackspetten går
genom skogen

känner du doften?
av blöt skogsjord
och multnande löv
att gå på en
sviktande stig
över rötter
och fallna
träd
det kan vara lycka




Fri vers av choralone
Läst 452 gånger
Publicerad 2005-12-01 16:49



Bookmark and Share


    Regina E
Och här sitter vi framför våra skärmar när vi egentligen bara vill ut och andas in den där härliga skogsdoften som du beskriver så fint. Jag kopplar ihop "känner du doften?" med "det kan vara lycka" och har trots att jag alltid fått lyckokänslor av den doften aldrig tänkt på det på det sätt som du just uttryckt det. Underbart!
2005-12-01
  > Nästa text
< Föregående

choralone
choralone