Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

julefrid

inte alla som får se snö
som du och jag
men de slipper frysa
säger du
vissa sitter i solen med
upsvällda magar
tomten sitter i snön
med svullen mage
likaså Herr direktör
det är Robin Hood jag vill ha!
eller Karl Bertil Jonsson
skär bort lite av fettet
det onödigt överflödiga
Revolution!
skriker folket
med tysta igensydda munnar
imaginärt tillknäppta
tystade
nä jag är inte arg
jag vill också
njuta av julen
men jag är smygförbannad
god jul




Fri vers av choralone
Läst 655 gånger
Publicerad 2005-12-21 18:31



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Jag känner igen den här. Skriven med Simon? Och jag skriver under den. Med sockerkristyr.
2005-12-21

  karenina VIP
ser tydligt budskapet i denna om livets motpoler och de som inte alls får uppleva överflödsjulen men ändå får den mig att le stort för den var så härligt sarkastiskt skriven!
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

choralone
choralone