Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOLL PÅ DIG

det här är gävle

vi håller koll på dig

vi skräddarsydde

en särskild roll till dig

stick inte upp

stick inte ut

vi håller koll på dig

ge oss din soffa

ge oss din fjärrkontroll

ockupationen

kommer från alla håll

ta dig i akt nu

var på din vakt, du

vi håller koll på dig

 

 

vi har pistoler

som kan förgöra dig

de skott som avlossas

kan förstöra dig

gör inget stort

sitt ner och tig

vi håller koll på dig

vår lilla ankdamm

är full av dy och trång

här sjunger svanarna

alltid svanesång

vem kommer ur

vår diktatur?

vi håller koll på dig

 

 

i staden gävle

stenas profeterna

i staden gävle

hånas poeterna

ställ dig i kö

ligg lågt och dö

vi håller koll på dig

vi sablar ner

din poesi

vi stjäl din bok

lägger oss i

var aldrig glad

i gävle stad

vi håller koll på dig

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   18/11 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-18 15:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Är man ute efter att ta Gävle i försvar eller bagatellisera mitt lidande?
Gävle ÄR exceptionellt i detta avseende. Tro det eller ej. Jag BOR här och borde veta bättre än de som inte gör det.
2010-11-19

  Betlehemsstjärnan VIP
Vad du är duktig, Larz...snyggt upplagt och staden Gävle kan bytas ut mot många ortsnamn. Starkt!!/B
2010-11-19

  anits VIP
Mycket bra skrivet om något som finns
på dom flesta orter
2010-11-18

  mare VIP
Mycket bra formulerat
2010-11-18

  queenia
bra! Du har kraft i orden jag tror det gäller alla orter!
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP