" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Var det någon som såg var jag lade skalpellen?"




Sjuttiotre, på det sjuttiofjärde


De kopplar på charmen,

den tröstande barmen

men sticker i armen

och skär mig i tarmen


ett antal seanser

för att mina chanser

besegra min cancer

skall nå de instanser


där trivsamma faser

blir glada grimaser

istället för fraser

om lungmetastaser.


Man anträder loppet

och lever på hoppet

att det skall bli stoppet

på sjukdom och droppet


ty jag vill bedyra

jag stämmer min lyra

och hoppas på yra

vid sjuttiofyra


och att ej förgås

för dyster prognos

som kan sätta lås

på livslust, gunås.


Nu träffar jag doktorn på tisdag

Till dess, vänner: Hasta la Vista!







Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 1057 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-19 17:40

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Håller med Rune, absolut - ta två DVD:n - jag beställer en av dem, till samma ändamål...
... och hasta du pigg och ny tillbaka till poeterbordet och skalpellen din!
2010-11-21

  Rune Thorsell
Bed om en DVD på hela operationen. Den är bra att ha då man får gäster som aldrig vill gå. "Men hörni! Nu måste jag få visa er min tarmoperation! Men vad säger ni? Måste ni redan gå? Men Å vad tråkigt!!!! ....... etc"
2010-11-20

  lisa"puzzle"svensson
Är det dig dikten handlar om så sänder jag mina vackraste tankar om att du ska återfinna din hälsa!
2010-11-20

  Gunwale VIP
Jag hoppas på goda nyheter och på fortsatt gott humör!
2010-11-20

    Joytan
Piggt skrivet om jobbiga ting! tänker på dig. Tack
2010-11-20

  Junitvillingen
Om du själv är diktens "jag" vill jag sända massor med styrkekramar & hoppas att du efter läkarbesöket på tisdag känner dig full av livslust!! Blir berörd av din jättefina text som är skriven med skön humor och den har riktigt bra flyt tack vare dina träffsäkra rimord! Lycka till på tisdag & fortsätt glädja mig och andra med dina dikter!
2010-11-19

  lodjuret/seglare VIP
jag har en skämtbok med teckningar i. Där ser man kirurgipersonalen samlade kring patienten, man ser dem pyssla där de står och när de går finns där ingen patient, de tog en stående fikapaus och det enda som finns på operationsbordet är urdruckna koppar, smuliga fat, sockerskål, gräddkanna och en kaffekanna.
Om det nu var dig själv du skrev om i texten så hoppas jag att du kommer ut med skrivarhanden i behåll.
2010-11-19

  Marja-Liisa Koski VIP
Jag läser alltid dina nya texter, men är ganska dålig på att kommentera.
Nu vill jag sända dig en miljon varma, absolut läkande, kärleksfulla kramar!
Ytterligare en kram till!
ML
2010-11-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP