Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det kan verka smaklöst att skämta om just judar och förintelsen kan ju tyckas. Samtidigt är det ett faktum att judar skämtat om sina upplevelser av denna förintelse och om sig själva. Att jag känner folk som är judar spelar ingen roll.


Något litet om yttrandefrihet




Om det är så att bara judar har tillåtelse att skämta om judar och om exempelvis förintelsen av medlemmar av detta folk. Då betyder detta också att om någon vill skämta om något så måste den person själv ha varit med om det man väljer att skämta om. Så om du vill skämta om exempelvis kriminella så måste du antingen vara kriminell eller ha varit det. Vill du skämta om poliser, måste du vara polis. Vill du skämta om präster, snickare och författare i en och samma text eller vits så måste du var både präst, snickare och författare i en och samma person.

Själv förnekar jag förintelsen av det lutande tornet i Pisa, emedan det är väl känt att detta torn ännu står kvar, trots lutningen.

Vidare förnekar jag förintelsen av Pompeji, jag var ju inte själv där när det skulle ha inträffat.

Att tvinga folk att 'erkänna' förintelsen är bara dumt, att göra det till ett brott är ännu dummare. Det är nämligen inte förbjudet att skriva och publicera en bok eller novell där en av personerna i boken förnekar detsamba. Folk borde få tro på vad de vill. Folk väljer att tro på gud trots att väldigt få människor kan vittna om att gud finns. Skall man tvinga alla människor att tro på gud därför att en hel del troendes världsbild 'hotas' av att det finns folk som inte har samma tro som dem?

Muslimer som tror på Allah skulle alltså tvinga de kristna och andra 'otrogna' att tro som de. De kristna skulle kräva att alla andra skulle tro på deras gud osv.

Glömde jag påstå att jorden är platt?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-21 18:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
(Lustdighed. -Vill du åka på en propp? -Jag åker hellre taxi. Men moped går också bra. Jag minns en gång när...)
2022-06-14

  peter markurth
skämta=sätt uthärda verkligheten
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP