Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alternativjul

Idag vill jag döda tomtar
med deras löjliga luvor
och bränna upp dem när dom tar
och sprider sitt vidriga skrål.
När gubbarna slår uti glasen
vill jag slänga ner dem i gruvor
och släppa på giftiga gasen
så de kvävs till döds i sitt hål.

Eller fira upp dem i granen
och stegla dem när de är döda.
Ikring dem dansar sen barnen
och firar att tomten är död.
Och de leker så lustiga lekar
om att tomten och bocken förblöda
och tänder på deras vekar,
som julljus med falnande glöd.

Då blir ju äntligen julen
som julen var förr i tiden,
inga rödklädda män i vestibulen
och ej fisken som lades på lut.
Inga pepparkaksdekorationer
och ej Lucia med band utav siden.
Bara mänsklighetsdesperationer
att årcykel kanske tar slut.

Då blir ju äntligen julen,
misströstan att livet ska sluta
efter natten då vintern är kulen
så kommer det aldrig en dag.
Vi uttömmer det sista av krafter
för vi våga inte uppskjuta.
Vi suger ut det sista av safter
och offrar glatt stark liksom svag.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-22 18:25



Bookmark and Share


  KrutOla
Uj uj uj... Tänk på att tomten är far till alla barnen eller hur det var...

Intressant tema! Tomtar har jag mest sett som mysiga, kraftigt överviktiga, orakade farbröder dricker glögg och säger HO HO HO och "Finns det några snälla barn här?"...
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick