Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AVGÅNGSKLASSERNA ROTSKÄRSSKOLAN 1977

jag stod på tröskeln till ett nytt äventyr

på tröskeln till resten av livet

och stora omvälvningar låg framför mig

så mycket låg där bortom klivet

 

då skrev vi nittonhundrasjuttiosju

vi var på väg mot nåt annat

vi levde i ett enda utdraget nu

som om vår tid hade stannat

 

nu skildes vänner från lekskoleår

och spreds som agnar för vinden

på sina håll fann en tonårstår

stilla sin väg över kinden

 

två sjuor möttes

men vi skildes åt

för livets gång är ju sådan

men minnet dyker upp emellanåt

precis som gubben i lådan

 

vi stod i grupp

vi var framtidens folk

vi skulle fotograferas

minnet av vänner

som lämnat oss nu

kan aldrig nånsin raderas

 

 

då var vi nior

vad är vi i dag?

troligen ettor och nollor

sitter vi nöjda

med livet vi fick

fogliga i våra fållor?

 

 

tänk om vi vetat

vad vi vet i dag

vi alla barnen på plåten

allt det vi sedan fick möta och se

fascinationen och gråten

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    23/11 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-23 18:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker. och så kom ju punken till Sverige också.på allvar ,typ.
2010-11-27

  mare VIP
Bra formulerade rader om livets minnen..
2010-11-24

  anits VIP
Fina nostalgi tankar
2010-11-23

  © anakreon VIP
Till flydda tider återgår
min tanke än så gärna...
Calle
2010-11-23

    Lars Gullberg
Fint Larz !

Minnen bleknar aldrig
men människor förändras
jag har vägrat att delta i
återvändsträffar
känner igen mej mycket
min hette Rågsvedskolan
sedd som en av sveriges
farligaste platser på 70-talet
nu är den en idyll gämförelsevis
och det tycker jag är bra

Lars
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP