Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fisk

Jag har en fisk
Fisken heter jag
Jag är en ensam fisk
I en ensam skål
Ensam
Själv
Endast sjögräset håller mig sällskap

Jag snurrar runt
var är jag nu?
I en fiskskål
Ensam, igen
Runt, runt
Varv efter varv

Någon går förbi
Utanför
Knackar på glaset
Skrämmer mig

Vart är jag nu?
I en fiskskål
En fiskskål för vem?
För en fisk
För mig
Ensam
Själv
Igen.

~

Jag kommer hem
Inte ett ljud
Jag går in till köket
Fisken tittar ut
Jag knackar lätt
Han simmar förbi
Min fisk och jag
det brukade vara vi.

Jag går min väg
In till ett annat rum
Nu är det tyst
Ensam
Själv
Igen.




Fri vers av Hannah Söderberg
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-24 13:11



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Dikten osar ensamhet! Bra gjort! :)
2010-12-04

  Bjarne Nordbö
Ett eko av tystnad och ensamhet ropar högt.
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Hannah Söderberg
Hannah Söderberg