Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lekte med en tanke, tolka fritt...


kniven i handen eller hjärnan på plats.

Sittandes med huvudet nedlutat lyfter jag plötsligt min blick
jag ser kniven, jag vill röra den.
Men låter den vara.
Ett bildspel dyker upp i mitt huvud,
jag reser mig upp,
greppar kniven,
tvekar,
darrar,
svettas,
men så plötsligt!
Kniven i min handled,
med kraft. Jag ramlar, skriker, sprattlar.
Tar tag i min arm, tittar på den.
Drar sakta ur kniven, mina ögon brinner.
Mina fötter sparkar och mina muskler spänns.
Blodet forsar likt ett vattenfall.
Sakta stannar allt in,
har inte rört mig på flera minuter.
Sedan får jag mitt medvetande tillbaks,
ler lite smått och tänker:
Fan vad skönt det är att leva.




Fri vers av Jupiter
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-26 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jupiter