Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRUSTET MEN ÄNDÅ ETT

jag har levt med denna värld

i fyrtionio år

och med tiden har den knappast

blivit mindre svår

ekonomisk kris, klimatkris

djur som utrotas

och de svagaste får dra de starkas

tyngsta lass

 

vedermödan vi ska genomgå

är ingen tröst

jag har spänningshuvudvärk

och smärtor i mitt bröst

det är svinkallt, kommer inte ut

på internet

allt känns lika hopplöst som en date

med joan jett

 

 

levde inte upp till fattat

kvalitetsbeslut

för det "avdraget" jag gjorde då

var inte rut

jag är misslyckad som kristen

människa och man

och beklaga mig är visst det enda

som jag kan

 

 

så hur lyder konklusionen?

kan man undra då

måste vägen upp till himmelen

jämt smalna så?

för det gör den ju till skillnad

från min arma kropp

och det finns för mycket socker

i mitt blodomlopp

 

 

sjunker som ett visst regalskepp

anno dazumal

eller strandad och helt hjälplös

som en gammal val

höjer jag en klagovisa

men som ofta förr

slank ett brustet halleluja

genom läppars dörr

 

 

LARZ GUSTAFSSON   27/11 2010

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-28 10:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet och helt misslyckad är du då inte... inte som poet i alla fall....
2010-12-02

    sajo
Gillar de här orden på något vis då de beskriver hur det verkligen är, i höstas med allt tal om de svagaste, ja och mycket mer.

Bra skriftat.
2010-11-29

  mare VIP
Ord från hjärtats inre..
2010-11-28

  Elaine.S VIP
Du skriver ibland så väldigt utlämnande men samtidigt befriande, du erkänner rakt upp och ner att det brister ibland. Det här var en väldigt bra sådan dikt.
2010-11-28

  AliciaK
Ärligt och öppet, bra!
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP