Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir jag trött på vårat samhälle, på våran värld, på människan. En kort och frustrerad sammanfattning.


Hat mot mänsklighet

Människan är klassad som att vara den mest intelligentaste levande varelse som skapats på jorden.
Då kommer jag till frågan: Lever vi upp till dessa ord?
När mina tankar och funderingar gått på högvarv kan jag omöjligt hålla med om att vi gör det.
Det enda människan numera skapar är ett förvärrat samhälle, en förvärrad planet.
Hade vi varit intelligenta så hade vi satt stop för allt lidande, all misär och all idioti vi orsakar.
Varför kan folket inte öppna ögonen?
Varför kan folket inte gå med på förändring?
Varför kan folket inte stå upp för vad vi är?
Det river och sticker inom mig, skulle vilja häva all min ilska åt hela mänskligheten, ni äcklar mig, vi äcklar mig.
Vårat sätt att agera är vedervärdigt, förnedrande och absurt.
Allt ont vi begått mot våran natur, mot våra djur, mot oss själva så förtjänar vi faktiskt inte ett skit.
Känslorna och alla funderingar som sprider sig i kroppen nu, får mig att vilja skrika, slåss, gråta, spy och försvinna.
Vi är inte värt något, ingenting, nada, noll, zip.
Varför?
Jo, vi värdesätter själva inte någonting.
Jag ger fingret och spottar.
Tack och hej, jävla mänsklighet.




Fri vers (Fri form) av Ebeling
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-29 22:48



Bookmark and Share


  peter markurth
man blir tröttare på tramset m åren har jag märkt på skit
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ebeling
Ebeling