Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tunt tyg - jobba på måndag

 

 

 

 

 

natten är en tom spränggrop
en gång

i tiden var den något

 

hej första kärleken, minns inte,
var den en förälskelse som växte sig vuxen

vi två var så okorrumperade

 

pajade tjejvännen berättade och sjöng på blurs country house

hon växte upp just där, men hamnade i en närmast oidentifierbar trea på min bruksarbetande pappas gata - på tredje våningen

nu, när man tänker tillbaka på den femton år äldre ixtlans
snicksnack och bortviftade fimprökar

vafan är hans socialteaterförebråelser då - här

 

när verkligheten är styckuppdelad i varannanveckor
tingsrättsprotokoll och punkterade
obesiktigade släpkärror

 

i minst ett av sveriges tjugofem landskap
sparkar en farsa ut sin dotters stövletter i ett halvmeterdjupt snötäcke, från bron, inatt, på en tomt, där farstukvisten en gång var en tempelingång till någonting hemgjort

 

femton, sjutton - lack, alla åren,
upphällda med ytspänning

 




Prosa av wayward - taiga
Läst 334 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-12-02 00:58



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
OJ, gastkramande tätt, sannerligen; vansinnigt snyggt kreerat!
2011-02-20

    hari lee
helt magnifikt
tät
2010-12-02

  Anna Frölander
Det finns ett driv i den här texten som jag tror ligger i de dynamiska meningsuppbyggnaderna. Det är rytm, kraft. Det är en berättarkonst att vara koncentrerad och ändå ge ifrån sig en hel historia, en hel värld, som du gör här. Orden liksom vandrar iväg med en, det är en läsupplevelse. Det är menat som stort beröm när jag säger att jag tänker på Monika Fagerholm när jag läser detta.
2010-12-02

  Måna N. Berger
Förtätat! En hel roman i undertexten här!
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga