Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är Sanningen

 

 

Kärleken är inte verkligheten
Den är Sanningen; det sanna livet
Verkligheten söver oss 
I Kärleken vaknar vi till sans

Vad är det som får oss att 
ständigt och oftast omedvetet 
abdikera från vårt ansvar 
att hålla fast vid vår strävan
efter ljuset?

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-02 19:03



Bookmark and Share


  Janne
En bra tankeväckande dikt
skriven av dig


"jag håller fast vid
att försöka hålla
kärleken till livet
vid liv att underhålla
lågan så gott man kan"

Mvh


Själens krigare.
2010-12-03

    ej medlem längre
Jag gillar din dikt starkt. Den är närmast provokativ på ett livgivande sätt och har en doft av mystik.
2010-12-03

  Mr Lindemann VIP
Gratulerar till att du hamnade bland det fem uppmärskammade texterna!

(Det är bra med god framförhållning)
2010-12-02

  Mr Lindemann VIP
Är vi likt insekter som fastnar i ljuset likt fjärilar, trollsländor?

Kan vi söka ljuset på mörkrets grund?


Tänd ljus

Låt inte mörkret hindra dig
att söka ljuset.
Och när du funnit det,
låt andra se,
pröva, övertyga sig.

Vill du, att ljus ska leva,
tänd då hos andra
samma längtan.

Tänd frimodighetens ljus
i rädslans mörker,
tänd rättens ljus
i korruptionens mörker,
tänd Trons ljus
i förnekelsens mörker,
tänd Hoppets ljus
i förtvivlans mörker,
tänd Kärlekens ljus
i dödens mörker.

Tänd ljus!

Bo Setterlind
2010-12-02

  Seglaren
kristna säger:
vår syndiga natur
drar oss bort från ljuset
2010-12-02

  SagaArt VIP
Instämmer. För att välja kärlekens väg krävs mod, tillit och tålamod :)
2010-12-02

  Johan Bergstjärna VIP
Karl

jo och det är en övning och ett ständigt arbete
2010-12-02

  SagaArt VIP
som honung för mitt hjärta. Kärlek är bra :)
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP