Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på en busshållplats i onsdags, hade precis missat min buss och tänkte på hur den situationen kunde bli ännu sämre. Kom på att det nog inte var så farligt att bara behöva stå och frysa i 20 minuter.


Ut i kylan

Ut i kylan med kallfrusna händer

Hela livet i dessa två händer

Skakar skallen tills jag inte har några tänder

Längtar in till värmen och alla ljusen kärleken tänder

Väntar på samma jävla buss

I samma jävla vinterkyla

Samma jävla buss, samma jävla buss

Samma jävla vinterkyla

Sista ciggen är rökt

Sista bron bränd och sista slanten krökt

Med hela livet i mina händer

Längtar jag in till värmen och ljusen som kärleken tänder

Ta mig till varmare breddgrader

Ge mig mod, ge mig två extra ryggrader

Ge mig hjältens titel och dennes bravader

Ta mig från landet gjort av minusgrader

Skicka en annan jävla buss

Ge de känsla av medkänsla där borta på soc

Skicka en annan jävla buss

Förfrys mina fingrar

Ät pengarna jag skingrar

Ta mig bara bort

Tillbaka och övertyga mamma om abort

Gör detta liv till allt annat än kort

Ska det levas så ska det göras gott

Med hela världen i mina stelfrusna händer

Ingen som ser att jag står här och skakar tänder

Jag ser världens alla kärleksbränder

I ren bitterhet hoppas jag hela skiten brinner ner

För den sortens eld är inte min mer

Jag får sätta eld på en soptunna

För mina ögonlock börjar bli jävligt tunga

Jag får sätta eld på en soptunna

För värme är det enda jag mig kan unna

Väntar fortfarande på samma jävla buss

Samma jävla buss, samma jävla buss

Som ska ta mig genom slasket

Till mitt hem som luktar sjaskigt

Men det ger ingen tröst

För vintern håller mig tätt mot sitt bröst

Det ger ingen tröst

Till någon som inte har en röst




Fri vers (Spoken word/Slam) av Dr. Vem
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-03 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dr. Vem
Dr. Vem