Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till denna dikten hör att jag är nykter alkoholist, så det är som denna som med de flesta av mina dikter. Drypande sarkasm. För det är så kul.


Jag tål alkohol

Ja, men för fan, låt oss slänga våra sinnen i väggen!
Bara se dem krossas och falla i bitar
Skratta och säga
"Jääävlar vilken kväll!"
Vi dricker vin, en varm sommarkväll
Med vänner och musik
för vi vill känna oss mysiga
Vi hinkar i oss
glas efter glas
För att visa att vi firar
ännu en kväll av glömska
ännu en kväll av frigjord skam
Vi tar en öl, som riktiga knegare
Billigaste sorten så blir det mer
Jag tar bara ett litet glas rött till kvällsmaten för smaken
Min man tar bara en öl på kvällen för att lugna nerverna
Vår dotter smyger till sig endast en liten flaska
Så att hon kan njuta och festa
För visst är det vuxet och härligt med ett glas då och då
och visst är det kul, att kunna släppa kontrollen
bara ibland
OCH VISST ÄR DET JÄVLIGT KUL
När man inser att man BEHÖVER en natt av glömska
Så jävla roligt, när man tror att man dricker för smaken
och inte påminnelsen, och försäkran, om möjlig glömska
Jag tror jag hade flabbat ihjäl mig
om jag träffade någon som drack alkoholfritt,
för smakens skull
Men visst är det kul
Eller hur
När man inser att man ringt alla sina polare
som är över 20
Så att någon kan köpa ut
Bara någon
Visst är det kul
När man lånar pengar av någon
För en enda öl
Men ta det lugnt, det är bara en öl, det är bara 40 spänn
Ja, klart det är lugnt
Det är lugnt




Fri vers (Spoken word/Slam) av Dr. Vem
Läst 649 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-19 04:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dr. Vem
Dr. Vem