Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ditt ansikte har blivit suddigt med tiden och jag finns numera nästan inte alls


En rask promenad genom dina tankar


Tog en rask promenad genom dina tankar igår kväll
man säger ju på teve att motion är bra för kropp och själ
så jag tänkte att vi kunde mötas bland skakiga nerver
under en tuschpennehimmel i din sjumilaskog
bland förtvinade drömmar och förlagda ord

Hörde en röst tala om döden, på radio häromveckan
våra barndomsmonster hade letat sig ut i etern
och nu satt jag fastklämd mellan fantasi och filmcitat
tog en omväg inuti ditt huvud
gick vilse i sektionen för illvilja och samvetskval
drömdansar varsamt genom tid och rum

Läste i tidningen häromdagen, att världen var bättre förr
reste tillbaka fyrtiofyra årstider för att återupptäcka dig
ramlade rätt in bland ögonblick från en svunnen tid
en doft av honung, blod och av bittert sommarregn
jag fann ett hål i marken som jag aldrig sett förut
där i avgrunden låg din framtid
förtvivlad och förlamad, fastkedjad i marken
den skulle aldrig någonsin hitta ut




Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 895 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2010-12-12 22:25



Bookmark and Share


    Shush
Detta var verkligen bra, mycket bra flyt och fina ordval som passar bra ihop.
2012-09-10

  lodjuret/seglare VIP
Det är precis på ett ungefär så här man tänker, bara det att utan ord sätta som på ens genast känslor.
2012-09-08

  Lilla Bambun
Så fint! Jättebra skrivet!
2012-09-07

  Matilda E. Stridsberg
Du skriver otroligt bra!
2012-06-17

  Rise Little One
underbar skriven
2012-03-04

  Lars E Jönsson
Du är född författare
2010-12-30

  Janne
Du skriver så nära
här vad du känner
och upplever
jag känner underfundighet
bland annat
verkligen innehållsrik text


Mvh


Själens krigare
2010-12-22

    vilgot hellros
vilken kanon text!
2010-12-22

  blaite
Mycket nice
2010-12-20

  lisa"puzzle"svensson
jisses vad bra du skriver,jag fastnade också vid tuschpenne-himmel.
2010-12-20

  glasblåsarblå
du skriver så ovanligt! jag älskar att leka med ord, precis som dig :)
"tuschpennehimmel" kan nog bli en ny favorit!
2010-12-16

  pixter
helt fantastist underbar text! måste spara..
2010-12-14

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande hur du animerar de abstrakta tankarnas bostad, besjälar psykofysiska sektioner, mynnar ut i en vacker återresa till den framtid som ingen såg...
2010-12-13

    Lars Gullberg
såg dej på applåd, tack
gick in och läste
och fastnade för din promenad
ovanraden borde nästan va
titeln på dikten helt klart
annars skriver du supernice poetiskt

Lars
2010-12-13

  Anna*
Oj, så läckert skrivet ♥ Applåder och bokmärke
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg