Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tio år av längtan.

För tio år sedan:
Han räddade mitt liv från en vampyr som blivit galen av blodlust.Jag glömde aldrig min hjältes blick.Den var full av vrede men även av känslor..för mig?Det var som en vacker mardröm.Skulle vi någonsin mötas igen?Mina föräldrar dog för ett år sedan och rektorn på min skola ville adoptera mig.Han berättade en hemlighet för mig som fick hela min värld att gunga.På nätterna skulle en grupp vampyrer undervisas.Min fosterfar trodde att vi skulle kunna leva i harmoni.Ett rent önsketänkande eller en idé som mycket väl kunde genomföras?Det skulle tiden få utvisa.Han bestämde sig för att låta mig och Kale vara vakter.Det var vi som skulle se till att vampyreleverna inte attackerade dageleverna.Kale var mycket hatisk och brukade säga att han önskade att alla vampyrer skulle förintas.Jag kunde förstå honom eftersom hela hans familj förintas av en blodsugare.Men samtidigt började jag att förstå min fosterfars tankar.Skulle vi inte kunna leva sida vid sida ändå?

Nutid:
Jag är full av glädje men även av shock.Min hjälte är här!Han är vampyr och dessutom ledare för nattklassen.I tio år har jag längtat.I tio år har de ögonen förföljt mig.Kale verkar inte överlycklig.Kanske har han känslor för mig också?Vem ska jag välja?De betyder mycket för mig men på olika sätt.Och nu vet jag äntligen vad min räddare heter.Daniel.Namnet får fjärilarna att vakna till liv i min mage.Orden han sa den natten till den galne vampyren har för evigt fastnat i mitt medvetande:
"Du är en skam för alla vampyrer!"
Sedan skvätte blodet upp på den vackra bleka huden.Daniel lyfte upp sitt finger och slickade långsamt bort det röda.Det var sensuellt och farligt på samma gång.
Varje gång vi går förbi varandra ser han till att röra vid mig.Som om vi vore ensamma i en sfär bara vi känner till.Kade försöker förståss jämt störa.Hatet riktigt lyser i de blå ögonen.Jag hoppas det inte blir en strid mellan dem för jag vet vem som kommer att vinna.Daniel.Jag bryr mig om Kade för mycket för att låta honom dö för min skull.En vampyr är starkare än en fullvuxen björn och snabbare än en racerbil.Att mucka gräl med en vampis är som att leka med döden och du lär inte komma levande därifrån.




Prosa (Novell) av Vampyrens hjärta
Läst 156 gånger
Publicerad 2010-12-13 09:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta