Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min syn på godhet

Jag vill betona det "goda" i människan
Att vilja hjälpa en människa
fast andra finner
honom/henne frånstötande
är starkt och modigt
När någon vågar gå emot strömmen
och hjälper en medmänniska
då minns man att det
fortfarande finns hopp i världen
Samtidigt ligger det i människans natur
att vara misstänksam
mot det som är okänt
och som verkar skrämmande
men man behöver inte
vara ond för det
Till skillnad från Dante
som har en oförsonlig syn
på människor och deras "synder"
så tycker jag att man ska
ha förståelse för mänskligheten
Alla är vi likadana när
det gäller brister och fel
men det är viktigt att vi
blir älskade ändå
Det är viktigt att be om förlåtelse
när man har upptäckt
att man har handlat fel
och sårat andra människor

Längtan efter godhet finns
hos de flesta människor
Man ska ge sin vän
det bästa
och fylla vänskapen
med skratt och glädje
Man ska vårda den ömt
för vänskapen är väldigt viktig
Man ska dela alla
sina tankar och önskningar
med honom/henne
Samtidigt skall man
inte kväva varandra
och det ska inte kännas
som en boja
Likadant är det
med kärleken
mellan två människor
Kärleken har en längtan
att fullborda sig själv
Det är en av de starkaste
krafterna i världen
Jag vill tro på att kärleken
övervinner allting
Så länge människor älskar
finns det Hopp




Fri vers av Vampyrens hjärta
Läst 144 gånger
Publicerad 2010-12-15 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta