Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tigerlilja - en krigsförklaring


tigerlilja blommar nu

ett återskall
från känslig atmosfär
i stillatigande
nästan vettlöst kaos
tystnad,
räkna, ett, två, tre och fyra
jag förklarar krig
mot dina ord
mot bokstäver som glöder
dina läppars vapen
du ska sova nu

tystnad!
ditt sinne skakar
av besinningslöst
totalt fördärv
bortom rännstensmöten
och asfaltstungor
i sotigt lögnarhjärta
vi rasar fram
bland kunskapsträd
och höga minnesberg
till ljudet av,
själens klagosång

tystnad,
din tunga dansar dödens dans
en krigsförklaring

tigerlilja har vaknat nu

















Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 483 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-22 07:23



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
pondusaktig vrede nalkas, underbara gudinnan slår tillbaka,
allt dessutom infångat i en mjuk ton, en fin zon
2012-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg