Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För trasig

Kan undra om jag är för trasig

inuti

för många oläkta sår

för mycket längtan
och orubblig
väntan

på bättre tider

kan det vara så
att jag drar till mig det
jag sänder ut

en trasig kvinna
får en lika trasig man

med lika många oläkta sår

kanske bäst att vara ensam
en tid till

för varje dag som går
läks jag mer

men tiden

jag ber dig



gå fort

jag längtar tills trasigheten
inte känns lika starkt
mer


jag längtar






Fri vers (Fri form) av Pelargonlilja
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-27 20:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mild och mjuk förhoppning om att trasigheten så småningom ska ge med sig, och det gör den också även om det ibland tar så förfärligt lång Tid och (kanske framförallt) en väldans massa kraft och Arbete. De oläkta såren inuti behöver ju trots allt plåstras om och förbindas innan de så småningom gradvis kan läka ihop och helas. Och att vara ensam ett tag under den processen är nog ett ganska bra beslut. Visst kan man kanske hjäpa varandra med sina trasigheter, men minst lika ofta händer det att man bara famlar runt och till sist ändå bara s.a.s. hamnar i samma grop. Att dra till sig det man sänder ut är heller inget konstigt. Ibland söker man ju sig ofta till personer som bär på liknande erfarenheter som man själv för att åtminstone kunna få någon form av bekräftelse i sin situation, och det på såväl gott som på ont. I bästa fall kan man finna någon slags förståelse, värme och acceptans. I de mindre lyckade exemplen accentueras bara sorgen och smärtan ytterligare och man fastnar i en ömsesidig negativ spiral.
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Pelargonlilja
Pelargonlilja