Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÅD ÄR INGEN SJÄLVKLARHET

 

 

 

 


 

 

 

nåd är ingen självklarhet

inget vi kan kräva

nåd är inget fluidum

ursäkta, herr di leva

nåd finns där för syndaren

som ödmjukt konstaterar

att hos Jesus, Frälsaren

finns kärlek som pulserar

helighet är avskildhet

från "liv" i syndens gyttja

nåd är ingen självklarhet

men någon vi kan nyttja

när vi valt att vända om

från synden som förstör oss

till den Gud som räddar oss

från satan som förför oss

 

Jesu blod ska rena den

som tror på evangeliet

och som inte framhärdar

i stolthets sturska stelhet

nåden räcker till för dig

som vill men inte mäktar

denna goda nyhet är

det budskap jag förfäktar


LARZ GUSTAFSSON 090225








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-03 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP