Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JESU BLOD

alla hatar någon någon gång

det är sant

allt annat snack

är bara fjant

det finns alltid någon

som vill svära sig fri

verkligheten kontrasterar

ditt drömmeri

 

 

kvar finns hatet

som en brinnande flod

den kan bara utsläckas

av Jesu blod

hat var det enda

som återstod

enda botemedlet

är Jesu blod

 

 

hatar du din nästa

är du skyldig till mord

tål ditt liv att testas

inför Sanningens Ord?

är du ljusskygg gömmer du dig

bakom din mask

där du pekar finger

åt "pack" och "patrask"

 

 

kvar finns hatet...

 

 

jag har hatat intensivt

det erkänner jag

inte bara förra året

utan i dag

nedslående - visst

men Gud är verkligen god

som gav mig access

till Jesu dyrbara blod

 

 

kvar finns hatet...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  12/5 2010








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 229 gånger
Publicerad 2011-01-06 09:34



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint och ärligt skrivet
2011-01-06

  Måna N. Berger
Ärligt och sant. Den som säger sig aldrig ha hatat ljuger förmodligen, eller så har den människan aldrig älskat heller. Men om vi är förmögna till starka känslor så finns hatet med på registret. Och det kan vara lika uppslukande som kärleken. Jag har också känt det. Vår skuggsida är förödande stark och den närs av att vi förnekar den.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP