Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan är vi många som har, min irit har kommit åter och leder gör sig påminda


Oh vad jag

Oh vad jag längtar -
till dagsmejans toner
som ger oss vårens sång

Oh vad jag längtar -
till koltrastens sång

Oh vad jag längtar -
till havsvågornas sång

Oh vad jag längtar -
till syrsornas sång

Oh vad jag längtar -
till tranornas trumpetande sång

Oh vad jag längtar -
till att se solnedgången över Siljan
och dess blånande berg samtidigt som
mina ord från Dalarna kanske en dag
blir till en sång


110123




Fri vers av sajo
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-24 06:43



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina rader om längtan
som att längta till våren
2011-01-24

    ej medlem längre
Ett fint slut på en fin dikt om längtan!


"Oh vad jag längtar -
till att se solnedgången över Siljan
och dess blånande berg samtidigt som
mina ord från Dalarna kanske en dag
blir till en sån"


/Ann
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

sajo