Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Börja snöa - Jag ber!

Varför i herrans namn kommer det ingen snö?
bara regn, regn, regn

Varför så mörkt och kallt och äckligt rått

Vill ha miljoner vita flingor
som ramlar till marken och gör allt ljust och rent

Ombonat och gott
Vill att mitt hus ska se ut som om det
hade bäddadts in i bomull

Grön jul gör mig så deppig

Regnet ligger blött på taken, endast tomten är vaken...

Och Tomten blir skit förbannad han med
för blir det ingen snö så får han sätta hjul på släden




Övriga genrer av Therés
Läst 251 gånger
Publicerad 2005-12-11 00:52



Bookmark and Share


  Svante
Ha ha ha! Helt rätt. Kul dikt om trist svensk vinter långt ifrån alla mysiga julkort. Mycket bra och kul dom tre sista raderna där du gör en rolig koppling till Viktor Rydbergs underbara mästerverk Tomten. Talangfullt.
2005-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!