Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något justerad repris i 3/4-takt



Visa om fikonlöv och storlekar

 

Han kände sig oändligt glad

han skulle gå på maskerad

och sökte nu ett fikonblad

att bli den Adamsdräkt

han tyckte var perfekt.

 

Han gick till Buttericks i sin stad

och sa: "Giv mig ett fikonblad

som har tillräcklig storleksgrad

att dölja mitt organ

och hindra all chikan.

 

"Betrakta detta exemplar,

det vackraste jag tror vi har"

blev expeditens snabba svar.

Men kunden tacka' nej:

"Det räcker ej för mig."

 

"Men detta då?" Vår expedit

visade upp en ny habit

som nu var allt utom petit.

men han sa genast: "Nej,

det lövet räcker ej!"

 

Då såg hon tveksamt på den kropp

som bar på en sån märklig snopp

men lyckades dock leta opp

ett löv som, täckt av damm,

hon villigt räckte fram.

 

"Se här det största blad jag vet

och räcker inte heller det

jag råder er att, helt diskret,

bli kvällens attraktion.

Gå som bensinstation!

 

Det enda ni då måste göra

är sticka er snopp i ert öra!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 2692 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2011-02-08 19:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  WyS VIP
Ha,ha...kul!!
2014-05-15

  Linda CH VIP
Tack för ett gott skratt! Underhållande och skickligt skrivet.
2014-04-26

  Ingrid Trolle
Mycket rolig!

2014-03-29

  Yeppis
himla bra skriven
2014-03-08

    ej medlem längre
Kanonbra
humor och fantasi
gillar den, CD:istisk
2013-10-31

  Rune Thorsell
Bensinpump? OK. Men jag har ett alternativt förslag. Låt en kirurg stycka upp den i lagom bitar och transplantera dessa till mindre väl rustade. Saligare att giva än att taga.
2012-07-18

  Äppelina
Jag ,och min goda väninna med mig, skrattade himla gott åt denna sköna dikt! Genialisk.
2011-06-29

    ej medlem längre
Otroligt rolig och välformulerad. Inte ofta jag skrattar högt åt en dikt. Härlig omväxling!
2011-06-13

  Mangal VIP
Hur fick du till den här? Hur kul som helst! Och välskriven.
2011-06-13

  Alva Johnsson VIP
Guiness rekordbok
Ha ha
2011-06-06

    ej medlem längre
Den var god! :-)
2011-06-05

  Pimsan Ivarsson
ha ha
2011-05-26

    Ken Cassel
Tjusigt, vännen!
:)

Mvh
2011-05-17

    ADI Nehlin
:-) :-)
2011-05-04

  Järnkatten
Hehehe, den va gô den, känns limerick....
2011-03-21

  Lindalou
Hahahahaha! Galet rolig.
2011-02-10

  Yrre VIP
Ah så bra, så härligt befriande! :D
2011-02-10

  ULJO
Underbart från din penna. Lockar till många skatt, tack för det.
2011-02-10

  Monika A Mirsch VIP
tack för ett gott skratt i sena natten
2011-02-09

  Line W
Hahaha du är la för rolig!
2011-02-08

  lisa"puzzle"svensson
hahaha, roligt!
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP