Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anteckningar från kanten; linghed, svärdsjö http://www.youtube.com/watch?v=eMwn_hnoS5Y polar music prize award winner, 2009


jag stjäl en sjöyta - polar


[gammal text, skriven i midsommartid för ett par år sedan]









jag har inte sett en människa på sex timmar
men funnit en fyrklöver

plockat pärlsockret
från en blond mandelkubb

och hållit
bärnsten mellan mina fingertoppar

jag har varit ända borta i skara, i lesjöfors och
en lång stund här

i harens skygga öga

nu har dimman lättat ur onsdagens dugghägn
och så här innan midnatten ringade måsarnas sista varv

in mig i en ljus cirkel




Fri vers av wayward - taiga
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-10 17:09



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
lysande! utan vidare
kommentar!
2011-02-10

  Per Rydberg
Med sagolik inlevelse beskriver du ett rum i tiden och dess innehåll! Somläsare tar jag till mig dikten och njuter i fulla drag.
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga