Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågor

Var kan det finnas
en dag med ett syfte?
Var kan det finnas
de veckor som gått?
Var kan det finnas
en månad som lyfte
upp så jag minnas
de år som har gått?

Vart tog de vägen
det som gav ljuset?
Vart tog det vägen
det som var allt?
Vart tog det vägen
det som gav ruset
och trösta i lägen
då livet var kallt?

Vad ska jag göra
för orka att vandra?
Vad ska jag göra
när vägen är svår?
Vad ska jag göra
att vara med andra
och sluta förstöra
när ingenting går?

Hur kan jag skratta
när själen är bister?
hur kan jag skratta
när orken är slut?
Hur kan jag skratta
när tårarna brister
och inte kan fatta
att allting är slut?

Hur ska jag orka
när lungorna flämtar?
Hur ska jag orka
att bara gå fram?
Hur ska jag orka
att le när nå'n skämtar
när meninglös torka
bort allting som damm?




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-14 18:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar denna dikt starkt måste jag säga. Tack !!!!!
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick