Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Burfågeln

Jag bar på en längtan
Jag hade en önskan
En dröm som starkt brann i mitt ambitiösa hjärta

Jag ville bort
Långt bort
Jag ville bli vild och klara mig själv
Jag var en burfågel som blickade ut mot himlen med en obeskrivlig längtan att flyga
Så lite visste jag om att friheten kom med ett pris
Jag hade ju flugit förut
Det hade gått bra
Men så lite visste jag om friheten
Att jag inte kunde hantera den

Så jag tog mig ut och det kändes underbart att flyga
Ett tag
Men när vindarna vände var jag inte stark nog att stå emot
Jag såg de större fåglarna flyga i en annan riktning
Desperat försökte jag hänga på men sögs med i stormens riktning
In på marker jag aldrig velat beträda

I stället för södern blev det sumpmarkerna

Jag var vilsen och min inbygda kompass som jag alltid varit så säker på
pekade åt alla möjliga riktningar
Magnet fältet måste varit för starkt
Min inre kompass för påverkad
Och jag glömde bort hur den fungerade

Odjuren var så nära
Och jag var så långt från hem
Så rädd att jag glömde hur man tog sig upp i luften igen

Jag hade blivit en burfågel i det vilda...




Fri vers av Winterblood
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-15 01:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Winterblood