Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två stulna hjärtslag och ett lånat andetag

Sitter i ett moln av svart rök som kväver
på en dunkel plats i huset ingenstans
med ett hjärta fyllt av vassa spikar
och gångjärn som rostat sönder
väggar döljer sådant som slumrar under stoft
ett lånat andetag och trick med speglar
till åren komna ögon skönjer skuggor
bland trånga vrår där enkom kärlek dväljes

Lyssnar till tretton steg och två tunga fall
på andra våningen i huset någonstans
mina gamla bördor släpas över golv och tak
av varelser som alla bär mitt namn
en hårlock på en bädd av kackerlackor
och hemlig doft av ambra, jord och myrra
ålderstigna minnen ebbar ut i glömska
ett stulet hjärtslag och sedan stilla

Slutna sinnen söker efter ögonblick av salighet
går med ljus och lykta genom öde själarum
bland dolda skrymslen där genljud dansar
och termiter gnager genom kött och trä
onda drömmar vilar i huset någonstans
jag ligger dränkt i ångestrus och sorgedimma
två stulna hjärtslag och ett lånat andetag
och sedan stilla




Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 757 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-24 07:07



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker dikt!
Smärtsamma minnen! :)
2011-03-06

  lisa"puzzle"svensson
du behåller mitt intresse hela texten igenom, superbra!
2011-02-24

  Magnus P.
Som nybörjare på att läsa andras texter så var texten svår för mig.
Fast den grep ändå tag i mig och jag läste igenom den fyra gånger.
Annat språkbruk än mitt eget och det tilltalar mig skarpt, bilden du målar upp är vacker och smärtsam.
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg