Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stressens väsen

Jag tog rast ifrån stressen idag
då jag hörde en människa som skratta,
och mitt inre blev glatt.
Gjorde bubblande skratt
så jag omvärld ifamn kunde fatta?
Och den människan log mot var jag
och alla marker jag föll mot var platta,
ty jag föll därför att
i förlamning jag satt
ty all stress gjort ben trötta och matta.

Jag tog rast ifrån stressen ett slag
när jag kände mig liksom en kratta,
efter jaga ifatt
utan roder och ratt
så min hjärna började fnatta.
Och som sagt var jag trött och var svag.
Över golv som var alldeles glatta
fick jag hålla i hatt,
som en marsgalen katt
stirrig som när han söker sin katta.

Jag tog rast från min stressiga mag-
katarr, för kaffe jag tratta
som en vattning rabatt
drack jag slatt efter slatt
utan kaffepausen uppskatta.
Och i detta så stressiga lag
kändes livet ju som själva natta.
Varje dag varje natt
åt mitt huvud jag ta'tt.
Min hjärnceller snart blivit besatta




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-24 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick