Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARRKLÄDD SKOGSSTIG

barrklädd skogsstig

från vilda västern

till vuxenlivet

solig glänta

blev vida världen

det stora klivet

tändsticksbenen

på grankottsskorna

blev bandvagnspansar

bomullsflickornas

kjolar blir till

begravningskransar

 

ut i livet

gick barrklädd skogsstig

när leken slutat

från familj till familj

där nedslitna tygskor kutat

barkbåtsflottan

som storstilt seglat

på älvens strömmar

bars av vinden

och pojkars blåögda

barndomsdrömmar

 

 

LARZ GUSTAFSSON    4/3 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-05 07:24



Bookmark and Share


  anits VIP
En dikt fylld av nostalgi
härlig att läsa
2011-03-05

  Linda CH VIP
En härlig tid du beskriver i din fina barndomsdikt.
2011-03-05

  mare VIP
Barndomstiden fylld av drömmar...dikten sätter igång tankar..
2011-03-05

  Elaine.S VIP
Nostaligiskt och helt ljuvligt att läsa. En dikt som går att känna.
2011-03-05

  Måna N. Berger
Ja jag kan bara instämma i Calles kommentar: Snyggt! Snyggt fångat, det stora klivet ut i livet, livfullt och sensuellt språk! Doften av solbelyst barrskogsstig svävar över texten.
2011-03-05

  Peter Olausson VIP
du ger barndomsfläkt i texten, när världen på sitt sätt var större än idag. "Tändsticksbenen på grankottsskorna" - härligt!
2011-03-05

  © anakreon VIP
Snygg!!!
Calle
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP