Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄSTAN PARTIKAMRATER

vi var nästan partikamrater

jag beundrade dig i smyg

fast det dånade i min krater

var jag tafatt och ganska blyg

såg dig på palestinamöte

allting ångande het och söt

vad bar morgondan i sitt sköte

när mitt mod faktiskt alltid tröt?

 

du var gnistan som tände branden

sen försvann du från stan

och partiet rann ut i sanden

som en tår på golan

la du märke till aktivisten

som beundrade dig

den försiktige kommunisten

som jag kallar för mig?

 

 

LARZ GUSTAFSSON   9/3 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-09 18:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har varit kommunist.
Själv ser jag rött när jag ser kapitalismens följdverkningar, t ex arbetslöshet.
2011-03-10

    Tea Alex
Åh minnen...du är bra på att beskriva minnen och möten... :)
2011-03-10

  mare VIP
Hoppas du inte är kommunist i ditt hjärta, ser rött den jag ser dem :)
2011-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP