Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du luktade läppsyl och pepparkaksdeg, jag såg dig knappt, jag var snällt tvungen att blinka för att inse verkligheten mina konsekvenser ställt mig inför. du höll min hand längre än någon någonsin orkat. jag fick inte fastna nu, en röst håller aldrig


och du skålade i min ryggmärgssaft

dina sms stryper mitt självsäkra leende
till en väntlapp på apotekets golv
mina händer kaffe-skakandes över vågen på golvet
jag vet inte vad som får mig att välta speglen
men glaset gömmer sig i vit hud


du har börjat prata saknad, adderat med biografskliché-tugg
givmilt bekräftar jag alla
rosa-enhörnings-vokaler du kräker ur dig
jag ifrågasätter inte ens mina motiv
då jag aldrig hade vågat uttala dom högre än med målbrottsröst.

var du tvungen att ta mina händer så hårt ifrån min kropp?
jag har brunnit och fallit under isen andra födelsedagar
den refrängen har börjat hacka

du räcker ut en värme jag lovat mig att aldrig känna


och du skrapade på ytan

och alla gick vi in i väggar byggda av oss själva




Övriga genrer av vega lando
Läst 653 gånger
Publicerad 2005-12-16 16:08



Bookmark and Share


    Veronica.
Den här var otroligt bra, måste bara få säga det. Den tilltalar mig. Jag bokmärker den. :)
2005-12-18

  Ulf Popeno
Vill ogärna kommentera formen, men snarare innehållets mening. Jag tar in den som en bitter skildring om känslan när alla de där stora orden visade sig vara tomma tunnor. Det är en samling hårda bensvep mot en rosaskiftande cellofanillusion. Och det är sånt jag vill se. Glaskross i Det Ljuva Livet. Fastnade speciellt för

"och alla gick vi in i väggar byggda av oss själva"

Ja, kanske jag tolkat den fel? Men jefligt bra var den!
2005-12-17

  Elin S
"du har börjat prata saknad, adderat med biografskliché-tugg
givmilt bekräftar jag alla
rosa-enhörnings-vokaler du kräker ur dig
jag ifrågasätter inte ens mina motiv
då jag aldrig hade vågat uttala dom högre än med målbrottsröst."

Herregud tjejen! Den här texten stavas P.E.R.F.E.K.T.I.O.N
Jag visste ju att du var duktig på vardagsreflektioner, men det här är det starkaste jag läst av dig. Fanns det tio i skalan skulle du ha det. Ja.
2005-12-17

    afrika
inte heller jag har något förslag på förbättring.
tycker att det här var hur bra som helst!
2005-12-16

  swimsus@gmail.com
Gaspar efter luft..jag..jag..nej..det går inte...orden..host..borta!!! Kalla inte detta för konstruktiv kritik för dessa rader är inte ens någon form av kritik alls..bara en HYLLNING till denna strålande samling av ord..Vilka kompositioner vilken sammansättning vilken känsla!! Oh..tack!!!
2005-12-16

  Propella
Du är enastående! *applåderar vilt*

"var du tvungen att ta mina händer så hårt ifrån min kropp?
jag har brunnit och fallit under isen andra födelsedagar
den refrängen har börjat hacka

du räcker ut en värme jag lovat mig aldrig känna"

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga.
2005-12-16
  > Nästa text
< Föregående

vega lando
vega lando