Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUGNT?

jag är fastsurrad på rälsen

ett expresståg närmar sig

jag är inspärrad i belsen

ingen flyktväg finns för mig

giljotinens bila faller

och den faller hårt och tungt

i just såna lägen är det

väldigt svårt att ta det lugnt

 

när idyllen appellerar

dundrar du att den är död

folkhemstanken som var god med

jämnt fördelat överflöd

torpederar du och säger:

"det är dags att sätta punkt!"

när det inträffar så är det

ganska svårt att ta det lugnt

 

 

snarar ringlar runt min hals

här står jag på min lilla pall

någon sparkar undan den

och sedan är min saga all

jag har misslyckats totalt

på livets uppfostringsanstalt

såna gånger är det tufft

när man vill hålla huvet kallt

 

 

LARZ GUSTAFSSON   16/3 2011

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-16 19:46



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det är allt annat än lugnt och det känns, isande tydligt, rakt igenom varje ord här.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP