Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vill, vi flyr och vi låtsas – men det räcker inte till


I ugnen står en paj och
jag ligger här i rummet bredvid
jag vill att allt ska vara bra
men du ligger i soffan
dreglar
full och trött
i ditt eget kiss och
jag ber dig resa dig upp
älskling du kan inte ligga här men
du låtsas inte höra och du
vill bara försvinna lite och låtsas
du vill att all ska vara bra

i hallen står en påse
med hjärtan och gåvor
du vill att jag ska bli glad men
i din jacka ligger en öl
den ligger i fickan för då kanske jag inte ser den
i trappuppgången utanför står några tomma ölburkar
du lämnade dem där innan du kom in
till vårat hem dit
du lovade att aldrig ta med sorgens byggstenar hit

Sju dagar har det gått sedan jag flyttade och du vet
du vet jag trodde det var dumt att vi bodde ihop nu ett tag för
du behövde jobba med detta själv men
du sa att du bara behöver få kontroll



du har inte kontroll

du smäller dörren
en gång till
lite högre
så att jag ska förstå att du är arg
du höjer din röst och
jag undrar om grannarna hör



jag frågar om vi ska äta paj och
jag vill bara försvinna lite och låtsas
jag orkar inte skrika
jag orkar inte gråta

jag orkar inte vara

jag vill bara vara

försvinna
blunda
låtsas

jag vet att du är ledsen
och jag är så matt

jag vill så gärna förlåta

men jag vet att tårarna står runt hörnet

och jag måste snart gå

innan jag drunknar
i denna värld
där du stackars ligger och sover
låtsas att allt är bra
låtsas
att jag inte ser ditt kiss




Fri vers av alisan
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-21 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alisan