Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Att sitta som på nålar' är ett helt annat uttryck och med en helt annan betydelse. Man kan säga att om man är okunnig om ett testamentes innehåll, kan man tänkas sitta som på nålar innan det aktuella testamentet blivit uppläst.


Förklarade ord - Legat






Legat
-
Testamentariskt förordnande, även ett som tillägg i ett testamente. Utöver släktingars arv kan man se till att även andra, som inte tillhör familjen och släkten, ärver pengar eller föremål ingående som legat i ett testamente.

När jag har legat med någon kan man också säga att här har jag alltså gjort ett tillägg till den kärleksförklaring som är själva kronan på verket av en förälskelse.

Det är ett ord som även kan ha betydelsen av att vara chef för romersk legion. Fast i det fallet skall personen ifråga ha varit det, i passerad tid.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger
Publicerad 2011-03-26 03:09



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
& påvligt
sändebud!
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP