Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(Hommage till CMB)




Till min sångmö

 

Så kom, min kära, kom!

I natt skall kärlek råda

i lustfylld älskog som

skall lyckliggöra båda.

Lucullus har oss skänkt

de läckraste av rätter

och Bacchus, välbetänkt,

i glasen vinet skvätter.


Så kom, min ljuva, kom!

Snart njuter vi av vakan

Låt lusten, småningom,

antända lägrets lakan.

Min längtan efter dig

är mer än jag kan bära

så hasta nu till mig,

du älskade du kära.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-02 15:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Här strömmar förväntans passion
i härlig varm och smäktande ton !!underbart!!
2011-04-03

  walborg
Strålande härligt friskt och skönt skrivet - blir så glad av att läsa!
2011-04-02

  Peter Olausson VIP
mycket fint!
2011-04-02

  Yrre VIP
Å vad fint, helt ljuvligt! :D
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP